Hulpverlening

Kennismaking
Het is voor de meeste mensen een behoorlijke drempel die je over moet om hulp te vragen. Je stelt je kwetsbaar op en dat doe je niet zomaar bij iedereen. Daarom vind ik het belangrijk om, voordat we de diepte in gaan, met elkaar kennis te maken. Zo kun je voor jezelf besluiten of ik voor jou de juiste persoon ben om je verder te helpen. Voor mij is dit gesprek belangrijk zodat ik een een voorlopige inschatting kan maken van wat het probleem is, waar je tegenaan loopt, waarbij je hulp nodig hebt en of je daar bij mij voor op de juiste plek bent.
Een kennismakingsgesprek is gratis en verplicht tot niets.

Intake en advies
Als je besluit om verder te gaan met mij, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Aan de hand van een vragenlijst gaan we datgene waar jij (of jullie) tegenaan lopen in kaart brengen zodat er een duidelijk beeld ontstaat van de problematiek . Een en ander zal worden vastgelegd in een behandeladvies met daarin concrete doelen waar je aan kunt gaan werken. Als blijkt dat de hulpvraag buiten mijn mogelijkheden voor behandeling ligt, zal ik je verwijzen naar een andere instelling of praktijk.

Behandeling
Als we samen overeengekomen zijn dat je bij mij op de juiste plek bent, zullen we aan de hand van het behandeladvies en de daarin overeengekomen doelen met elkaar gesprekken hebben. De frequentie van de gesprekken is afhankelijk van jouw behoefte. Soms krijg je na afloop van het gesprek een opdracht mee naar huis, om zo tussen de gesprekken door actief bezig te blijven met het werken aan een oplossing of verbetering in je situatie.

Afsluiting
Mijn hulp is erop gericht dat je zelf weer verder kunt. Ik loop een tijdje met je mee op je weg zodat blokkades en obstakels helder worden en je deze op kunt ruimen. Aan het eind van het traject zal de frequentie van de gesprekken omlaag gaan zodat je kunt ervaren of je de draad zelf weer op kunt pakken.
Na afloop van de therapie vraag ik of je een recensie achter wilt laten op www.ikzoekchristelijkehulp.nl.

therapie