Voorstellen

Voorstellen

Mijn naam is Judith Stoker. Ik ben getrouwd met Jan Willem en wij wonen in Waddinxveen.Na mijn HBO- opleiding voor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, die ik volgde op de CHE, ben ik zes jaar werkzaam geweest als consulent Zorg, Werk en Inkomen bij de sociale dienst in Ede en later in Boskoop.

Gezinshuis de Vlerken

Jan Willem en ik kregen te horen dat we geen kinderen konden krijgen, wat maakte dat we ons gingen oriënteren op andere mogelijkheden om voor kinderen te kunnen zorgen. We volgden de STAP- cursus (Selectie en Training Aspirant Pleegouders) en in 2002 mochten we ons eerste pleegkind verwelkomen. Al snel werden we een therapeutisch pleeggezin voor kinderen met wat complexere problematiek. In 2007 zijn we gestart als projectgezin (gezinshuis) via Horizon Jeugdzorg en op dit moment zijn we een zelfstandig gezinshuis onder de Driestroom-vlag. Je kunt er meer over lezen op de webiste van Gezinshuis de Vlerken.

Schrijven

Naast de ervaringen die ik in de jeugdzorg heb opgedaan met complexe gedragsproblematiek bij kinderen en jongeren en de begeleiding van hun ouders hierin, ben ik zelf ervaringsdeskundige op het gebied van traumaverwerking (seksueel misbruik), ongewenste kinderloosheid en depressie. Hierover kun je meer lezen in mijn boek “Tranen in mijn koffie”.

Schrijven is mijn passie en inmiddels is mijn tweede boek ‘Adem in, adem uit’ uit. Ook schrijf ik regelmatig blogs/columns over onderwerpen die mij bezig houden.
Je kunt mij volgen op: https://judithstoker.blogspot.nl/

Zelfstandige praktijk

Na het verschijnen van mijn eerste boek ‘Tranen in mijn koffie’ kreeg ik veel reacties van mensen die, net als ik, veel meegemaakt hadden of nog midden in een verwerkingsproces hiervan zitten. Met een aantal van hen onderhield ik (email)contact om zo mijn steentje bij te kunnen dragen in hun herstelproces. Gaandeweg kreeg ik een steeds sterker verlangen om mijn kennis, kunde en levenservaring in te gaan zetten voor mensen die op welke manier dan ook in hun leven vastgelopen zijn. Het idee van een eigen praktijk was geboren en is uitgegroeid tot wat het nu is!

Studie en toekomst

In mijn praktijk kom ik veel echtparen tegen, maar ook individuen die vastgelopen zijn. Problemen heb je meestal niet alleen… iedereen heeft een netwerk (partner, gezin, systeem) om zich heen. Ik heb gemerkt hoe prettig het is als ook mensen uit het netwerk bij de gesprekken betrokken zijn of soms ook meekomen. Het maakt dat je niet langer alleen bent met je zorgen, maar dat er vanuit de directe omgeving steun kan worden geboden. Om me verder te bekwamen in het begeleiden van gezinnen/systemen ben ik in september 2015 gestart met een vierjarige opleiding aan het Kempler Instituut (Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestalt Gezinstherapie).